DöBra Café på Sjuksköterskedagarna 2018

Den 20 och 21 november hölls de årliga Sjuksköterskedagarna, denna gång i Folkets Hus i Stockholm. Under de två dagarna samlas sjuksköterskor från alla delar av landet för att lyssna på seminarier, delta i workshops och diskutera det senaste inom omvårdnad och etik, samt hur sjuksköterskor kan bidra till en god och säker vård i partnerskap med patienten.

Forskarna från DöBra programmet presenterade de olika projekten i ett eget rum som vi valde att kalla DöBra Café. Där kunde konferensdeltagarna lära sig mer om de olika projekten och om de verktyg som används i forskningen, t.ex. DöBra Kortleken för samtal om vad som är viktigt i livet slutskede och Filmer för samtal om vad som är viktigt i vårdmiljön i livets slut. DöBra Kortleken fanns även till försäljning. Vid ”Innan jag dör-väggen” fanns möjlighet för besökarna att reflektera över vad som är viktigt i livet i stort, inte bara i livets slutskede.

Forskarna Ida Goliath och Malin Henriksson gav också en föreläsning med titeln Hur kan vi prata om döende och död, exempel från forskningsprogrammet DöBra, i sessionen ”Att prata om döden”.
Hela programmet finns tillgänglig här.